"Ervaar de meerwaarde van een gepassioneerd fotograaf en maak het verschil in de presentatie van uw aanbod in de media"

Jan Piet Hartman Photography heeft zich in de achterliggende jaren gespecialiseerd in het fotograferen van sferen op commerciële wijze. Immers,  de fotografie moet zich bewijsbaar 'terugverdienen' voor de opdrachtgever, anders heeft het niet veel nut om te investeren in beeldmateriaal.

Exact daar ligt één van de meest onderscheidende uitgangspunten van de geleverde fotografie ten opzichte van andere fotografen.  Als 'retail-dier' met jaren verkoopervaring in leidinggevende- en beleidsfuncties begrijpen wat een consument / potentiële koper zoekt, prikkelt en over de 'aankoop' streep trekt.

Commerciële sfeerfotografie staat synoniem met aandacht voor kleine, onbewuste,  details die doorslaggevend zijn. Dat begint met kijken naar een object zoals een geïnteresseerde kijker op bv internet dat doet. Daarom wordt er ook op locatie relatief veel tijd aan fotografie besteed. Een goede foto maak je immers op locatie, niet achter de computer in de nabewerking! 

Vastgoedfotografie

Juist ook in deze tijd, waar huizen vaak al verkocht worden voor deze goed en wel op de markt komen. Maar bestaat het aantal potentiële kopers uit 1-2 kijkers of buitelen deze over elkaar heen om het object te bemachtigen? Met als resultaat een betere verkoopprijs, gunstig voor zowel de verkoper als de makelaar! Daarom is een optimale maar realistische presentatie in de makelaardij momenteel wellicht nóg belangrijker dan een aantal jaren geleden.

Daarbij geven makelaars waarvoor ik werk aan geen kijkers in woningen te krijgen die een geheel andere voorstelling van het pand hebben en teleurgesteld vertrekken. Waardoor men niet iedere keer opnieuw verspilde uren ontstaan door bezichtigingen zonder resultaten. Klanten / opdrachtgevers die niet iedere keer opnieuw geconfronteerd worden met het 'kijk-klaar' maken van de woning zonder enig resultaat na deze inspaningen.

Scheepsinterieur fotografie

Met ingang van voorjaar 2018 is er gestart met het fotograferen van zeil- en motorjachten binnen de scheepsmakelaardij. Op zoek naar verbreding ben ik op deze doelgroep gestuit, mede omdat behoorlijk wat presentaties van aanbieders beduidend beter kunnen dan nu het geval is. Dat in combinatie met mijn passie voor commerciële sfeerfotografie, moeilijke lichtomstandigheden en de eigenschap links te gaan als (bijna) iedereen rechtsaf gaat.

Na een periode van uitproberen, testen en aanpassen wordt ook deze uitdaging inmiddels naar tevredenheid van een aantal opdrachtgevers uitgevoerd. Door de extreem lastige omstandigheden zoals lichtreflectie's en spiegelingen op houtwerk, kleine ramen / patrijspoorten, weinig invallend licht, enorme contrasten en kleine ruimten, voldoende uitdagend om hier mijn passie in kwijt te kunnen.

Ook bij deze fotografie is het van belang om erg nauwkeurig te werken op locatie. Waakzaam voor extreme vertekening, reflecties en voldoende natuurlijk ogend licht door de gehele boot cq. foto zorgen dat een boot al snel meer tijd vraagt dan een forse woning fotograferen.