Mijn naam is Jan Piet Hartman, sinds 2010 actief als professioneel fotograaf, na dit vanaf jonge leeftijd in hobbymatige sfeer te hebben gedaan.

Sinds 2010 is er in eerste instantie veel gefotografeerd voor retail ondernemers en franchiseketens. Het merendeel van deze opdrachtgevers hadden een binding met bloemen en planten, het vak waarbinnen ik mij meer dan 40 jaar op allerlei manieren mee heb bezig gehouden.

Van hovenier en tuinarchitect, naar bedrijfsleider, interim-manager en managing director op grote tuincentra tot bedrijfsadviseur en bevlogen coach voor groene ondernemingen.

Een voorbeeld van zo’n opdrachtgever is de bekendste partij in Nederland rondom het ontwerpen met, en toepassen van, vaste planten in het openbaar groen waarvoor inmiddels al meer dan 10 jaar projecten worden vastgelegd.

 

Vanaf 2016 fotografeer ik fulltime, waarbij nagenoeg heel Nederland mijn werkgebied is. Inmiddels zijn er duizenden huizen en honderden boten gefotografeerd, en daar komen er tientallen per maand bij.

Voor de meeste opdrachtgevers fotografeer ik dan ook al heel wat jaren, waarbij het stukje meedenken en nét even die extra aandacht voor de opdracht iedere keer weer als sterke punten genoemd worden. Immers, als fotograaf ben ik het verlengstukje van de opdrachtgever bij de klanten.

 

Doel is om tegen een scherp, maar eerlijk, tarief opdrachten uit te voeren waarbij het beeld normaliter dezelfde dag wordt opgeleverd tenzij tevoren anders afgesproken. 

 

Naast ‘gewone’ fotografie wordt er ook gewerkt met hoogtefotografie vanaf statief tot 7 meter hoogte, 360 graden fotografie, video en drone fotografie en video. Waarbij binnen opdrachten vrijwel alle disciplines gecombineerd kunnen worden.

 

Als creatieveling probeer je altijd binnen de marges van mogelijkheden met opvallende nieuwe technieken te werken of vernieuwende producten te maken.

Op dit moment maak ik veel video’s in een combinatie met foto’s. Dus een échte video met toegevoegde foto’s. Dit product, speciaal voor  Social media gebruik noem in de ‘Quick View’. voorbeeld